ANKARA / SİNCAN - Sincan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haz

Okulumuzda öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik memnuniyet anketleri yapılmış ve sonuçlar analiz edilmiştir. Buna göre öğrencilerin ve velilerin okul idaresinden bazı talepleri olduğu belirlenmiş ve bu talepler doğrultusunda gerekli çalışmalar başlamıştır. okulumuzda yıllardan beri bulunan dilek ve istek kutusu her hafta düzenli olarak kontrol edilerek öğrenci talepleri buradan da takip edilmektedir.

Haz

Ramazan ayında özellikle son sınıf öğrencilerimiz rehber öğretmenleri eşliğinde camilerde namaz kıldırmış ve hutbe vermişlerdir.

Haz

Okul Müdür Yardımcımız Kadir UÇAR sene içindeki başarılı faaliyetlerinden dolayı ödüllendirilmiştir.

Haz

Okulumuzda Öğrenci ve Öğretmenlerimizin katılımıyla 40 şair 40 şiir etkinliği yapıldı.

Haz

İlçemizde bulunan İmam Hatip Liselerinde yapılan programlar ve sergiler Okul Müdürümüz ve öğretmenlerimizle birlikte ziyaret edildi.

Haz

Yapılan menmuniyet anketleri sonucunda öğrencilerin okulla ilgili görüşleri hakkında somut veriler oluşmuştur. buna göre yeni eğitim öğretim yılında bu veriler doğrultusunda düzeltmeler yapılacaktır.

Haz

Öğrencilerimizn tüketim ve israf konusunda bilinçlenmesi için panolar hazırlandı.

Haz

Okul müdürümüz Muhittin ERDOĞAN  ders denetimleri yaparak eksiklikleri belirtti ve çözüm önerisinde bulundu. Beğendiği yönleri öğretmenlerimizle paylaştı.

May

Okulumuz formatör öğretmeni tarafından EBAile ilgili seminer  yapılmış ve özellikle yaz seminer döneminde her öğretmenin özgün birer çalışmayla bu seminerden aldıklarını somutlaştırmasına karar verilmiştir.

May

Öğrencilerin mesleki gelişimlerini sağlamak ve mesleki farkındılıklarını artırmak adına  mesleki tatbikat dersinde erkek ve kız öğrenciler belli aktivitelere yönlendirilmektedir.

Erkek öğrenciler çevre camilerinde imam hatiplik ,vaizlik ve müezzinlik uygulamaları yapmakta ve rehber öğretmenleri eşliğinde deneyim kazanmaktadırlar.

Kız öğrencilerimiz çevredeki Kur’an kurslarına katılarak uygulama imkanı bulmaktadırlar.Ayrıca öğrenciler belirli camilere götürülerek buradaki farklılıkları görmeleri sağlanmış ve ufukları açılmıştır.

May

23.04.2017 tarihinde yapılan veli toplantısında veliler öğrencilerinin durumuyla ilgili olarak bilgilendirildi.Özellikle uyum problemi yaşayan ve belli davranış bozuklukları sergileyen öğrencilerin velileri okul rehber öğretmenleri tarafından özel olarak görüşmeye alındı.

Öğrencilerin devam-devamsızlık durumları düzenli olark takip edilmekte kritik sınırda olan öğrencilerin velileri gününde aranmaktadır.Ayrıca velilere hatırlatma amaçlı mesajlar gönderilmektedir.

May

23.04.2017 tarihinde yapılan veli toplantısında veliler evin okula yaklaşması ve değişen anne baba rolleri projesi kapsamında okul rehber öğretmenimiz tarafından bilgilendirildi.Seminer esnasında velilerle yapılan soru-cevap kısmında velilerin bu çalışmayı oldukça ciddiye aldıkları ve destekledikleri görüldü.

May

Okul sınıf öğretmenleri  ve rehber öğretmenler dezavantajlı öğrencilere yapılacak ziyaretler konusunda bilgilendirildi.Bu bağlamda dezavantajlı olduğu belirlenen öğrencilere belli aralıklarla gidildiği fakat bunun belli bir plan ve program dahilinde yapılmadığı tespit edildi.

Rehber öğretmenimiz tarafından tüm sınıflar bazında yapılacak araştırmalarla öğrencilerin tespit edilerek bu öğrencilerin düzenli olarak ziyaret edilmesine ve gerekli durumlarda okul yardım fonundan gerekli desteğinde bu öğrencilere yapılmasına karar verildi.

Nisan ayında ziyaret edilecek öğrenciler belirlendi  ve bu öğrenciler ziyaret edildi.Bu ziyaretlerin öğrenciler için oldukça olumlu sonuçlar doğurduğu fark edildi.